این مقاله را به اشتراک بگذارید
فهرست مطالب
هنر و به ویژه طراحی، روز به روز حرفه ای تر و گسترده تر می شود . پیچیدگی سبک های اجرا و درهم تنیدگی ابعاد مختلف آن، باعث اشتباه مخاطبان در شناخت تفاوت بین این سبک ها شده است.
تفاوت تصویرسازی و گرافیک، جز رایج ترین اشتباهات بین علاقه مندان به حوزه هنر طراحی در سال های اخیر است.
اما تفاوت تصویرسازی و گرافیک در چیست؟ اصلی ترین تفاوت تصویرسازی و گرافیک در نحوه استفاده و مکان استفاده از آن است. گرافیک، بیشتر گرایش به سمت تبلیغات و اهداف تجاری دارد اما در تصویرسازی گرایش بیشتر به مسائل و جنبه های زیبایی و عاطفی است. بنابراین طراحان گرافیک بیشتر با مسائل تبلیغاتی، تجاری و رسانه ای سر و کار دارند، در حالی که تصویرسازها بیشتر با جنبه های زیبایی و عاطفی یک طرح سر و کار دارند و خود را درگیر جنبه های هنری آثار گرافیکی می کنند.
بیایید نگاه عمیق تری به این موضوع داشته باشیم و بررسی کنیم هر یک از این سبک های هنری در چه زمان ها و چه مکان هایی کاربرد دارند و اهداف استفاده از هر یک از آنها دقیقا چیست. همچنین بررسی کنیم که اگر تصویرسازی و طراحی گرافیک را با یکدیگر ترکیب کنیم چه اتفاقی می افتد؟
تقابل یا تفاوت تصویرسازی و گرافیک !!!
هر یک از این موضوعات، روشها، تکنیکها، رسانهها و اهداف خاص خود را شامل می شوند. گرافیک و تصویر سازی دوتا فیلد خلاقانه جدا و با نقاط مشترک هستند. معمولاً طراحی گرافیک بیشتر به عنوان یک هنر تجاری دیده می شود و تصویرسازی بیشتر به عنوان یک هنر بصری زیبا مورد توجه است.
Adrian Shaughnessy طراح گرافیک می گوید: طراحی گرافیک در واقع توانایی انتقال یک پیام (غالبا با زیرساخت های تجاری) به واسطه یک طرح گرافیکی در دنیای مدرن است. اما تصویرسازی به دنبال ابراز و انتقال احساسات و توانایی بازی با روحیات افراد است.
تصویرسازی چیست؟
تصویرسازی در واقع هنر به تصویر کشیدن کلمات و مفاهیم است. در تصویرسازی از یک تصویر یا طرح برای توضیح یک ایده، مفهوم ، داستان یا ارائه یک ساختار هنری استفاده می شود. تصویرسازی در گذشته تنها به شکل سنتی مرسوم بود در حالی که امروزه با پیشرفت تکنولوژی و توسعه نرم افزار هایی نظیر Illustrator شاهد شکل دیجیتال و مدرن آن نیز هستیم.
تجسم تصویری یک موضوع برای نمایش بهتر فضای مطلب و درک بهتر آن، هنر تصویرگری است. تصویرسازی تنها با ابزار طراحی و نقاشی انجام نمی گیرد؛ در حال حاضر طراحان و تصویرگران از هر روشی و از امکانات بیانی هر هنر تصویری دیگری برای به تصویرکشاندن موضوع، استفاده می کنند از عکاسی، مجسمه سازی، نقاشی، خوشنویسی، حکاکی، سینما و … بهره می گیرند. در واقع بیان اجرائی، گاهی مرزهای ظریفی را در بیان آنها ایجاد می کند و این خود به نوعی تفاوت تصویرسازی و گرافیک محسوب می شود.
ابزار های تصویر سازی
تکنیک های اجرایی تصویر سازی بسیار گسترده است. وجود ابزارهای زیادی همچون آبرنگ، گواش، آکریلیک و… در کنار پیاده سازی آنها بر مواد و متریال های مختلف مانند کولاژ تنوع فوق العاده ای را به وجود می آورد.
هرچند استفاده از آنها در مسائل تبلیغاتی و تجاری خطرناک کمی نامرسوم است. اما اگر به خوبی و توسط یک فرد ماهر طراحی شوند، از حد و مرز تابلوهای تزئینی و هنری فراتر می رود؛ و می توانند به عنوان پوستر، جلد کتاب و مجله، بسته بندی محصولات و حتی آگهی های تبلیغاتی نیز به جای طرح های گرافیکی مورد استفاده قرار گیرد.
ریسک نسبتا بزرگی است که در جاهایی که باید از طراحی گرافیک استفاده شود از تصویرسازی استفاده کنیم، اما آزادی بی حد و مرز اینگونه طرح ها و بیان بدون کلمه ی احساساتی که واژه ها از ابراز آنها ناتوانند، گاهی اوقات ورق را بر میگردانند!
راهکارهای کسب و کار اینترنتی را همیشه در وبلاگ اونترنت دنبال نمایید.
تصویرگر کیست؟
تصویرگر کسی است که تصاویر یا llustration ها و آثار هنری خلق می کند تا به عنوان بخشی از طرح درون کتاب کودکان یا در بسته بندی یک محصول مورد استفاده قرار گیرد.تصویرگری نسبت به طراحی بیشتر در قلمرو هنر جای می گیرد. یک تصویر llustration در واقع تجسمی است که داستانی را روایت کرده و به بیننده نمایش تصویری از موضوع را ارائه می دهد.
تصویرگران معمولا قبل از دیجیتالی کردن طرح توسط تبلت های وکوم و یا موس روی کاغذ کار می کنند. آنها از هنر و برنامه های طراحی استفاده می کنند تا تصاویر دیجیتالی خلق کنند. تصویرگران در نقاشی واتود زدن ایده هایشان خوب عمل می کنند. بدون شک آنها را همیشه با یک دفترچه طراحی و مداد می بینید.
طراحی گرافیک چیست؟
طراحی گرافیک هنر و تکنیکی است که توسط آن از ترکیب تصاویر، نوشته ها، رنگ ها، فرم ها و… برای انتقال پیام به مخاطب استفاده می شود. در حالی که تصویرسازی بر بیان و تفسیر خلاقانه متمرکز است. شاید این مهمترین تفاوت تصویرسازی و گرافیک از نظر تکنیکی باشد.
همچنین طراحی گرافیک بر انتقال پیام هایی واضح تمرکز می کند و ارتباط مستقیم تر با مخاطب را هدف قرار می دهد. بنابراین ورود استراتژی های بازاریابی و برندینگ به عرصه طراحی گرافیک بر خلاف تصویرسازی امری رایج و طبیعی است.
هم در صنعت چاپ و هم در دنیای دیجیتال شاهد حضور گسترده هنر طراحی گرافیک هستیم. امروزه بازاریابی و تبلیغات تنها به صورت چاپی انجام نمی شود و تبلیغات در رسانه های دیجیتال حتی بیشتر از رسانه های چاپی مورد توجه است. بنابراین حوزه ی فعالیت طراحی گرافیک نه تنها دست کمی از تصویرسازی ندارد بلکه در مواردی گوی سبقت را از آن خود می کند.
ابزار های گرافیک
از نظر ابزارها نیز عکس ها، پالت های رنگی، فونت ها و به طور کلی تایپوگرافی و… پای ثابت طراحی گرافیک هستند. از نظر مواد و متریال نیز، انواع کاغذها نظیر روزنامه، مجلات، کاتالوگ ها و بروشورها و… و همچنین استفاده در زیبا سازی رابط کاربری نرم افزارهای وب و موبایل و حتی طراحی کتاب های الکترونیکی را می توان نام برد.
این تنوع و گستردگی، کار را برای طراحان گرافیک سخت کرده است. در نتیجه طراحان گرافیک باید حداقل از یک تخصص طراحی (تخصص در زمینه ای خاص مانند رابط کاربری) بهره مند باشند. از آنجا که صنعت هنر و گرافیک دائما در حال تغییر است، انعطاف پذیری با تغییرات به عنوان یک ویژگی اخلاقی و کاری در طراحان گرافیک بسیار اهمیت دارد.
طراح گرافیک کیست؟
طراح گرافیک، کسی است که تصاویری که خلق می کند ناقل پیام خاصی هستند ، موجب فروش محصول می شوند یا چیزی را توضیح یا رواج می دهند.آنها از به تصویر کشیدن یک ایده توسط عکس و متن درک عمیقی دارند.
طراحان گرافیک می دانند چگونه از ترکیب رنگها و اشکال تایپوگرافی و سلسله مراقب بصری استفاده کنند تا از بازدید کننده واکنشی دریافت کند. آنها باید بدانند چگونه توجه مشاهده کننده را جلب کرده و آنها را در صورت لزوم به عمل وادارند.
بهترین طراحان گرافیک از مارکتینگ هم مطالعاتی دارند تا بهتر درک کنند که چگونه از مهارت های خود برای کسب و کار استفاده کنند وظایف که به طراحان گرافیکی سپرده می شود شامل طراحی لوگو ، طراحی لایه های کارت ویزیت مجلات ، تراکت ، بروشور، جلد کتاب و بسته بندی محصولات است.
تصویرسازی گرافیکی چیست؟
بیایید علاوه بر دیدن تفاوت تصویرسازی و گرافیک، آن ها را به سمت یکدیگر سوق دهیم. یعنی تصویرسازی را کمی به سمت اهداف تبلیغاتی بکشانیم و طراحی گرافیک را کمی احساساتی تر کنیم! نتیجه چه می شود؟ احتمالا درست حدس زدید! سبک جدیدی با عنوان تصویرسازی گرافیکی به وجود می آید که امروزه در عرصه هنر و گرافیک چندان کم طرفدار نیست. این سبک بیشتر در طراحی بسته بندی محصولات و جلد کتاب و مجلات کاربرد دارد و نشان می دهد که چگونه با گذشت زمان، مرزهای بین سبک ها، جنبه ها و ابعاد مختلف هنر و گرافیک در حال ناپدید شدن هستند.
استفاده از این سبک در موارد آموزشی نیز کاربرد زیادی دارد و با ترکیب طراحی کلاسیک، رنگ ها، اشکال مختلف و چیدمان ها و سازمان بندی های بصری می توانند به بیان موضوع و توضیح مفاهیم بسیار کمک کننده باشد.
کلام آخر اونترنت برای شما
با همه شباهت و تفاوت تصویرسازی و گرافیک،برای موفقیت در بازاریابی دیجیتال نیاز به هر دو اینها خواهیم داشت. بسته به نوع کسب و کار و مشتریان نیاز به استفاده از تصویرسازی و طراحی گرافیک خواهید داشت و در برخی موارد شاید نیاز به تصویرسازی گرافیکی داشته باشید. تیم تصویرسازی و طراحی گرافیک اونترنت به دنبال خلق بهترین محتوای تصویری متناسب با کسب و کار شما است.