این مقاله را به اشتراک بگذارید
فهرست مطالب
می دانید 42 درصد از مردم زمانی که اهداف خود را ثبت می کنند یا به اصلاح مکتوب می کنند، به آن ها دست پیدا می کنند؟! ثبت اهداف و برنامه ریزی دو کاری است که اگر باهم انجام گیرد موفقیت شما را تضمین می کند.
در مورد تولید محتوا نیز این مورد صادق است. برای موفقیت در زمینه بازاریابی محتوا صرف تولید محتوای قوی و با کیفیت باعث موفقیت شما نخواهد شد. نظم بخشیدن به تولید محتوا و زمانبندی دقیق انتشار آن نقش مهمی در موفقیت شما دارد.
بنابراین برای داشتن یک برنامه بازاریابی محتوای موفق نیاز به یک تقویم محتوایی جامع و کامل دارید. استفاده از تقویم محتوا علاوه برموفقیت برنامه بازاریابی محتوای شما، سبب جذب مخاطب و درنهایت تبدیل مخاطب به مشتری می شود.
ایده پردازی موضوعات، انتخاب درست مشتریان هدف، انتخاب موثرترین کلمه کلیدی درکنار یک متن قوی می تواند باعث موفقیت استراتژی محتوای شما شود .
حالا چه طور یک تقویم محتوایی داشته باشیم؟ و چگونه انتشار محتوا را برنامه ریزی و بودجه بندی کنیم؟ موضوعی است که در این مقاله قصد داریم تا آن را به طور کامل تشریح کنیم، با ما همراه باشید.
تقویم محتوا چیست؟
قبل از اینکه بخواهیم در مورد تقویم محتوا صحبت کنیم، باید ببینیم که تقویم محتوایی چیست و چه کمکی به ما خواهد کرد؟
تقویم محتوا یک منبع قابل انتشار است که کمک میکند تمام فعالیتهای محتوایی خودتان را در طول سال برنامهریزی کنید. این کار باعث میشود نحوه تولید و انتشار محتوای برند خودتان را در طول سال پیشبینی کنید. خیلی از کارشناسها هم توصیه میکنند به جای اینکه فقط محتوایی که باید نوشته شوند را مشخص کنید، از یک فرمت تقویمی استفاده کنید و دقیقا مشخص کنید که چه محتوایی، در چه روزی و در چه پلتفرمی تولید خواهد شد. این کار چندین مزیت مختلف دارد:
- هماهنگی بین تمام بخشها: با داشتن تقویم محتوایی تمام بخشهای کسب و کار شما از محتوایی که قرار است منتشر شود، زمان آن و پلتفرم آن اطلاع خواهد داشت. بنابراین به هیچ وجه شاهد دوبارهکاری نخواهید بود.
- آیندهنگری:تقویم محتوایی کمک میکند بتوانید آینده برند خودتان و کارهایی که باید انجام دهید را به خوبی مشاهده کنید.
- هدفگذاری:با تقویم محتوا میتوانید محتوای برند را بر اساس تاریخهای مهم یا رویدادهای کلیدی برنامهریزی کنید.
- پیدا کردن ضعفهای محتوا:با داشتن تقویم محتوا میتوانید از قبل نقاط ضعفی که در برنامه محتوایی شما وجود دارد را پیدا کنید.
- اطلاع از جریان تولید محتوا: مطمئن میشوید که محتوای شما قبل از رسیدن زمان انتشار آماده شده است.
ثبات مهمترین فاکتور در موفقیت بازاریابی محتوایی است. ممکن است که ایدههای جدید و خلاقیت بتواند کمک زیادی به ما کند؛ ولی نمیتوانیم فقط به این دو اطمینان کنیم. ایدههای جدید و خلاقیت به شدت ناپایدار و غیر قابل اعتماد هستند و بهتر است همه اعضای تیم درمورد محتوایی که باید تولید شود، زمان انتشار و پلتفرم انتشار با یکدیگر هم نظر باشند. دقیقا به همین خاطر هم به تقویم محتوا نیاز خواهیم داشت.
۴ نکتهای که باید برای موفقیت تقویم محتوا رعایت کنید
فرقی ندارد که تقویم محتوای خودتان را به شکل هفتگی، ماهیانه یا فصلی آماده میکنید، برای اینکه تقویم محتوایی شما موفق شود باید چند اصل خیلی مهم را در نظر داشته باشید:
- نیازی نیست به همه اعضای شرکت خودتان اجازه دهید تقویم محتوا را ویرایش کنند اما باید همه افرادی که به نحوی با محتوا سر و کار دارند بتوانند آن را ببینند.
- تقویم محتوا یک سند زنده است و باید به تناسب محتوای شما رشد داشته باشد.
- هیچ روش درست یا غلطی برای نوشتن تقویم محتوا وجود ندارد. میلیونها متد، قالب و روش برای نوشتن یک تقویم محتوا وجود دارند. در اغلب آموزشهایی که در سطح اینترنت مشاهده میکنید، روشی که برای آنها جواب داده است را مشاهده خواهید کرد اما شما نیز میتوانید بسته به نیاز خودتان روش نوشتن تقویم محتوایی را تغییر دهید.
- خیلی نگران ایدههایی که نمیتوانید آنها را به سرعت عملی کنید نباشید. به جای این کار یک مخزن ایجاد کنید و تمام ایدههای محتوایی را در آن جمعآوری کنید تا هر وقت نیاز داشتید بتوانید از آنها استفاده کنید.
نوشتن تقویم محتوایی در ۶ قدم
قدم اول: مشخص کردن موضوعات
اولین قدمی که باید بردارید این است که یک لیست از موضوعاتی که قرار است پوشش دهید آماده کنید. اگر قبلا محتوایی آماده کردهاید، دنبال موضوعاتی باشید که پوشش ندادهاید. ببینید مخاطبان شما چه کسانی هستند و نیاز دارند چه چیزهایی بدانند؟ در صورتی که محتوای شما بتواند نیازهای آنها را برآورده کند امکان اینکه با آن درگیر شوند، آن را به اشتراک بگذارند و به مشتری شما تبدیل شوند بیشتر است.
به یاد داشته باشید که اطلاعاتی که خریدار ممکن است نیاز داشته باشد در طول مسیر خرید ممکن است تغییر کند و به اطلاعات بیشتری نیاز داشته باشد.
موضوع دیگری که باید در نظر داشته باشید، اهداف بازاریابی خودتان است. برای مثال ممکن است شما بخواهید فروش یک محصول خاص را افزایش دهید، ترافیک بیشتری به سمت سایت خودتان بکشانید و یا ضریب دیده شدن برند خودتان در سطح اینترنت را افزایش دهید.
قدم دوم: تعیین کانالهای انتشار
هر کانال برای یک نوع محتوای خاص طراحی شده است. قصد دارید محتوای خودتان را به چه شکلی پخش کنید؟
- بلاگ برند: بهترین گزینه برای انتشار محتوای آموزشی و اطلاعات مختلف در مورد کسب و کار
- وبسایت: ساخت لندینگ پیج، انتشار ویدیو و محتواهای خاص به منظور افزایش اعتبار برند. انتشار مستمر محتوا روی وبسایت خودتان باعث بهبود رنکینگ آن در موتورهای جستجو هم خواهد شد.
- سایتهای انتشار ویدیو: این سایتهای برای انتشار ویدیوهای آموزشی در مورد محصول، مصاحبه و پشت صحنه مناسب هستند.
- شبکههای اجتماعی: بهترین گزینه برای تبلیغ محتوای جدید و افزایش آگاهی از برند.
- ایمیل: با استفاده از ایمیل میتوانید بخش خاصی از مخاطبان خودتان را هدف قرار دهید و با استفاده از خبرنامه، نظرسنجی و محتوای فصلی با آنها ارتباط برقرار کنید.
قدم سوم: تعیین تداوم انتشار محتوا
شما میتوانید هر روز یک پست بلاگ جدید منتشر کنید، اما آیا منابع موردنظر را در اختیار دارید و آیا این کار ضروری است؟ بهتر است در تقویم محتوایی خودتان یک برنامه انتشار واقعگرایانه را در نظر بگیرید تا تیم شما به خوبی از پس آن بربیاید. بهتر است برنامهای داشته باشید که بتوانید به صورت ثابت آن را دنبال کنید. در صورتی که مطمئن نیستید بهتر است با هفتهای یک تا سه پست کار خودتان را شروع کنید.
قدم چهارم: ساخت یک جدول
خیلی از برندها از اکسل استفاده میکنند اما بهتر است برای هماهنگی بیشتر با دیگر اعضای تیم از گوگل درایو استفاده کنید. همچنین از آنجایی که درایو حافظه ابری دارد، امنیت آن نیز بیشتر است. در تقویمی که طراحی میکنید، از ستونهای زیر استفاده کنید:
- زمان انتشار
- نویسنده
- عنوان
- شرح محتوا
- اهداف بازاریابی
- کانالهای انتشار
- کلمات کلیدی
- دعوت به اقدام
- یادداشتها و منابع
- وضعیت: پیشنویس، آماده انتشار، منتشر شده، یا توقف
قدم پنجم: پر کردن تقویم محتوایی
زیبایی تقویم محتوا، به انعطافپذیری آن است. شما میتوانید تمام قسمتهای تقویم محتوا را بسته به اهداف بازاریابی و برنامه زمانی خودتان تغییر دهید.
از تمام ایدههایی که دارید استفاده کنید اما مراقب منابعی که در اختیار دارید هم باشید. کمیت محتوا به ابعاد تیم شما بستگی دارد و در صورتی که مطمئن نیستید بتوانید کمیت موردنظر را رعایت کنید، بهتر است روی کیفیت تمرکز کنید. به یاد داشته باشید که میتوانید یک موضوع خاص را از چند جهت مختلف بررسی نمائید.
قدم ششم: تعیین جریان کار
برای اینکه مطمئن شوید پروسه بازاریابی محتوایی شما به درستی پیش میرود، تمامی اعضای تیم را از لحاظ استراتژی محتوا راهنمایی کنید و موارد زیر را به تمامی آنها گوشزد کنید:
- اهداف برنامه بازاریابی کلی برند
- نکات مربوط به لحن برند، فرمت محتوای مورد نیاز و…
- یک راهنمایی کوتاه در مورد تقویم محتوا
- اسامی تمام اعضای تیم و مسئولیت هرکدام از آنها
- افرادی که میتوانند به سوالهای آنها پاسخ دهند و کانالهای ارتباطی
به صورت کلی داشتن یک تقویم محتوایی به شما کمک میکند بتوانید به صورت مستمر محتوای مرتبط را از طریق کانالهای مختلف به مخاطبان خودتان برسانید و بیشتر از قبل به اهداف بازاریابی محتوایی خودتان نزدیک شوید.
کلام آخر اونترنت برای شما
فرقی ندارد که خودتان محتوای موردنیازتان را تهیه میکنید و یا نویسندههای فریلنسر این کار را برای شما انجام میدهد اما بهتر است یک تقویم محتوای ساده داشته باشید و در طول زمان آن را گسترش دهید. مدیریت بهتر و نظم بخشیدن به پستهای بلاگ و شبکههای اجتماعی مهمترین مواردی است که با تقویم محتوایی می توانید به آن دست پیدا کنید.
ایجاد این تقویم باید بر اساس شناخت مخاطبین هدف، مناسبتها و رویدادها، فرمت محتواها و … باشد.نمونه تقویم محتوایی رایگان را می توانید از HubSpot، Moz، Content Marketing Institute و … دانلود کنید.