این مقاله را به اشتراک بگذارید
فهرست مطالب
گوگل برای کمک به سئوکاران و وب مسترها ابزارهای زیادی را معرفی کرده است. یکی از مهمترین این ابزارها گوگل ترندز است. اگر بخواهیم اهمیت گوگل ترندز را برای شما شرح دهیم، به طور خلاصه باید بگوییم که این ابزار، قابلیتها و امکانات زیادی دارد و یکی از بهترین و در دسترس ترین ابزار های گوگل است.
کاربرد گوگل ترندز در معنی لغوی کلمه ترند مشخص است، واژه ترندز به معنای روند است. یعنی گوگل روندهای جستوجوی کاربران را در بازه های زمانی مختلف و در موقعیت جغرافیایی به ما نشان میدهد. با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد گوگل ترندز و نحوه کار کردن با آن آشنا شوید.
گوگل ترندز چه اطلاعاتی به ما میدهد؟
مهمترین اطلاعاتی که به کمک این ابزار به دست میآوریم، نتایج جستوجوی مردم است. برای مثال میخواهیم بدانیم یک کلمه مشخص در یک بازه زمانی چقدر جستوجو شده است. حتی میتوانید مشخص کنید که آن کلمه در کدام کشور بیشترین جستوجو را داشته است. به تعریفی دیگر، در صورتی که بخواهیم بدانیم مردم در هر شهر و کشوری به دنبال چه موضوعاتی هستند، چه موضوعاتی برایشان مهم است، و دوست دارند در چه زمینه ای اطلاعات کسب کنند، از گوگل ترندز استفاده میکنیم.
آموزش استفاده از گوگل ترندز
با ورود به صفحه گوگل ترندز یک نوار آبی رنگ به شما نمایش داده میشود. پایین این قسمت، محبوبترین موضوعات جهانی آورده شده است. حالا میخواهیم بدانیم که عبارت فارسی گوگل ترندز چقدر در میان کاربران ایرانی جستوجو شده است. در نوار آبی رنگ، کلمه مورد نظرمان را جستوجو میکنیم. زمانی که نتایج نشان داده میشود، از آنجایی که موقعیت پیش فرض سایت، کشور آمریکا است، بنابراین هیچ اطلاعاتی به شما نمیدهد. برای اینکه بتوانید اطلاعات صحیحی دریافت کنید، باید در نوار کشور، در سمت چپ، کشور ایران را انتخاب کنید.
در قسمتهای دیگر میتوانید، مدت زمان موردنظرتان، دستههای موضوعی و نوع سرچ را انتخاب کنید. در تصویر زیر میتوانید میزان جستوجوی کلمه مورد نظر را در 12 ماه اخیر مشاهده کنید.در نوار مدت زمان، یک ساعت گذشته، 4 ساعت گذشته، یک روز، 7 روز، 30 روز، 90 روز، 5 سال و غیره آمده است. البته اگر بازه زمانی مورد نظرتان در هیچ کدام از اینها قرار نمیگیرد، میتوانید محدوده زمانی را مشخص کنید. بخش سوم مربوط به دستههای مختلف موضوعی هنر، کامپیوتر، کسب و کار، ادبیات و غیره است. در آخرین ستون، میتوانید نوع جستوجو را مشخص کنید: پنج دسته جستوجوی وب، جستوجوی تصویر، خبر، جستوجو در یوتیوب و غیره است.
مقایسه نتایج جستجو
اما این تمام امکانات گوگل ترندز نیست. شما میتوانید میزان جستوجوی چندین عبارت را با یکدیگر مقایسه کنید. برای مثال میخواهیم بدانیم، عبارت فارسی و انگلیسی گوگل ترندز چقدر جستوجو میشود و کدام حجم جستوجوی بیشتری دارد.
با توجه به این نمودار، کلمه Google trends بیشتر در ایران جستوجو میشود. به کمک همین اطلاعات میتوان گفت که تولید محتوا با کلمه کلیدی Google trends ارزش بیشتری از اولی دارد. همین جستوجو و مقایسه را میتوان برای کسب و کارهای مختلف انجام داد.
مثلا، برای یک سایت فروش آنلاین موبایل و لپ تاپ، اینکه بداند مردم در چه زمانهایی بیشتر به دنبال جستوجوی عبارت خرید لپ تاپ هستند اهمیت دارد. عوامل مختلفی در بالا و پایین رفتن این نمودار موثر است. مثلا در بحث خرید و فروش لباس، زمانهایی مانند شب عید، قبل از تغییر فصل، و حراجیهای مختلف در افزایش و کاهش جستوجوی مردم موثر است.
تقسیم بندی جغرافیایی
وقتی عبارتی را در گوگل ترندز جستوجو میکنیم، علاوه بر میزان جستوجوی آن عبارت در کل ایران، میزان جستوجوی آن در شهرهای مختلف را نیز نشان میدهد. برای مثال با جستوجوی عبارت دیجیتال مارکتینگ، اطلاعات زیر در مورد شهرهای مختلف ارائه میشود.
ستون دیگری که در زیر میزان جستوجو در شهرهای مختلف وجود دارد، دو ستون عبارتهای مختلف و موضوعات مرتبط است. مثلا اگر عبارت دیجیتال مارکتینگ را در نظر بگیریم، عبارات زیر مرتبط به موضوع هستند و توسط کاربران جستوجو میشوند.
جستوجوی موضوعات ویدئویی
همانطور که گفتیم میتوانید یک عبارت را در بین ویدئوهای آپلود شده جستوجو کنید. برای این کار باید در بین گزینههای جستوجو، عبارت یوتیوب را انتخاب کنید. البته گرچه یوتیوب در ایران فیلتر است، اما باز هم میتوانید با تنظیم کشور و انتخاب یوتیوب مطالب مورد علاقه کاربران را متوجه شوید و براساس فایلهای ویدئویی خود را توسعه دهید.پس از این قابلیت گوگل ترندز غافل نشوید.
بررسی برند
این ویژگی از گوگل ترندز بیشتر به درد برندهای معروف میخورد. در واقع برندهای مختلف روند جستوجوی برندشان را در گوگل ترندز بررسی میکنند و آن را با رقبایشان مقایسه میکنند. در این تحلیل، آنها متوجه میشوند که برندشان در مقایسه با رقبا چقدر شناخته شده است و آیا به سرمایه گذاری بیشتری احتیاج دارد یا خیر.
استراتژی محتوای خوشه ای | سئوی حرفه ای
چگونه از گوگل ترندز برای سئو سایت استفاده کنیم؟
یکی از کارهایی برای سئو و بهبود رتبه سایت انجام میدهیم، جستوجوی کلمات کلیدی است. وب مستر و صاحب سایت باید بداند روی کدام موضوع و عبارت کلیدی تمرکز کند. در واقع با استفاده از اطلاعاتی که گوگل ترندز میدهد، میتوانیم موضوع محتوا و کلمات کلیدی را مشخص کنیم. بنابراین با تولید محتوای مناسب و پاسخ دادن به سوالات مردم رتبه بهتری در نتایج گوگل کسب میکنیم. به علاوه، با دریافت عبارات مرتبط از گوگل ترندز، موضوعات مرتبط را نیز متوجه میشویم و در مورد آنها نیز محتوا تولید میکنیم.
کلام آخر اونترنت برای شما
روزانه میلیونها کاربر در سراسر جهان موضوعات مختلفی را در گوگل جستوجو میکنند. این موضوعات با توجه به نیاز آنها و موضوعات داغ روز تغییر میکند. برای این که از سوالات و نیازهای کاربران در فضای مجازی آگاه شویم و متناسب با آنها محتوا تولید کنیم، از گوگل ترندز استفاده میکنیم. این ابزار به ما کمک میکند که موضوعات مرتبط را شناسایی کرده و روی موضوعات پرترافیک تمرکز کنیم.