این مقاله را به اشتراک بگذارید
در مقاله سرچ کنسول گوگل ابزاری برای بهبود عملکرد سئوی سایت یاد گرفتیم که چطور می تونیم از قابلیتهای سادهی گوگل سرچ کنسول برای بهبود سئوی سایت استفاده کنیم. حالا سعی داریم که به صورت تخصصی قابلیت های گوگل سرچ کنسول رو بررسی کنیم. با این اطلاعات می تونید وضعیت سئوی سایت خودتون رو بترکونید.
دادههای Performance سرچ کنسول
به شدت به دادههای Performance توجه کنید و سعی کنید هر سه بار یکبار آن ها رو بررسی کنید. اطلاعاتی که Performanceمی تونید بدست بیارید:
- اندازهگیری Topic Cluster کلمات کلیدی یا بررسی نحوه عملکرد تمهای محتوایی
- پیدا کردن محتوای ویژه (محتوایی با CTR بالای 10% + دارای رنک در صفحه اول یا دوم) به منظور گسترش عناوین موضوعات سایت
- پیدا کردن صفحاتی که از سایت شما حذف شدهاند
- پیدا کردن با ارزشترین کلمات کلیدی برند شده یا نشده شما
- پیدا کردن صفحاتی با Impression بالا و CTR پائین که در صفحه اول گوگل قرار دارند و میتوانید ضریب کلیک آنها را بهبود ببخشید.
- پیدا کردن صفحاتی با Impression بالا و CTR پائین که در صفحه دو گوگل قرار دارند و میتوانید با افزودن محتوای موضوعی قدرت موضوعی خودتان را افزایش دهید.
- جستجو در بین کوئریهای یک لندینگ پیج به منظور پیدا کردن کلمات کلیدی جدید یا غیرمرتبطی که سایت شما در آنها رنک دارد.
- جستجو در بین کوئریهای یک لندینگ پیج به منظور پیدا کردن گروه کلمات کلیدی جدید
بهبود لینک سازی داخلی با سرچ کنسول گوگل
در گوگل سرچ کنسول به دنبال صفحاتی بگردید که در موقعیت 4 تا 9 قرار دارند. سپس با مرتبسازی صفحات براساس Impression و صفحاتی که اتوریتی بالایی دارند را پیدا کنید. عموما این صفحات بیشتر از همه مورد توجه گوگل هستند.
پس از اینکه صفحاتی که اتوریتی بالایی دارند را پیدا کردید از آنها به صفحاتی که عملکرد خوبی ندارند لینک بدهید. این کار بخشی از اتوریتی صفحه قویتر را به صفحه ضعیفتر میدهد و باعث میشود این صفحات هم بالا بیایند.
سهمیه کراول گوگل را هدر ندهیم
گوگل لزوماً تمام صفحات سایت شما را کراول نمیکند و برخی اوقات یک سهمیه کراول برای سایت شما در نظر میگیرد که تعداد صفحات کراول شده سایت را محدود مینماید. این موضوع باعث میشود کراولرهای گوگل محتوای جدید و یا به روز شده شما را نادیده بگیرند.
سهمیه کراول معمولا برای سایتهای کوچک مشکل خاصی ایجاد نمیکند. اما اگر یک سایت با هزاران صفحه محتوا دارید این موضوع میتواند مشکل بزرگی باشد. طبق گفته گوگل «داشتن صفحاتی که ارزش کمی دارند ممکن است روی کراول شدن و ایندکس شدن سایت تاثیر منفی داشته باشد.
برای انجام این کار سعی کنید صفحاتی که کمترین میزان Impression و کلیک را دارند پیدا کنید. سپس آنها را حذف کنید، با ریدایرکت 301 به صفحاتی که محتوای مشابه دارند ریدایرکت کنید یا محتوای آنها را آپدیت کنید.
اگر صفحاتی که ترافیک خیلی کمی دارند را حذف کنید و یا آنها با ریدایرکت 301 به صفحات بهتر ارجاع دهید، گوگل ارزش بیشتری به صفحات مرتبط میدهد. در کل این کار باعث افزایش ترافیک سایت شما میشود.
پیدا کردن کلمات کلیدی هدف
پس از اینکه تعداد زیادی محتوا روی سایت خودتان ایجاد کردید، احتمالا میخواهید صفحات فعلی خودتان را بررسی کنید و ببینید که شانسی برای بهبود جایگاه یک کلمه کلیدی خاص دارید یا خیر. احتمال خیلی زیادی وجود دارد که شما در مرحله اول کلمه کلیدی مناسب را انتخاب نکرده باشید.
به منظور پیدا کردن کلمه کلیدی ایده آل برای هر محتوایی که منتشر کردهاید و سپس بهینهسازی صفحه برای کلمه کلیدی انتخابی به کوئریهایی که صفحه شما در آنها از نظر تعداد Impression، تعداد کلیک و جایگاه میانگین رنک دارد دقت کنید.
دادههای خودتان را بر اساس Impression مرتب کنید و کوئریهایی که بیشترین Impression را دارند و در رنک 3 تا 7 قرار دارند پیدا کنید. سپس این کوئری را به عنوان سئو یا تگ H1 صفحه خودتان اضافه کنید.
تغییرات ساده روی متادیتا و محتوا میتواند صفحه مورد نظر را از صفحه دو گوگل به صفحه یک بیاورد. به فاصله دو هفته از اعمال تغییرات، شما میتوانید تغییرات ترافیک را مشاهده نمائید.
نکته: پیشنهاد می کنیم از ابزارهای جست و جوی کلمات کلیدی هم بهره مند شوید تا دقیق تر به هدف بزنید، یا استراتژی تکمیل تری داشته باشید.
بهبود CTR با کمک گوگل سرچ کنسول
خیلی از افراد هنوز این موضوع را نمیدانند اما CTR یکی از مهمترین فاکتورهای سئو است. در صورتی که نتایج شما هیچ کلیکی نگیرند، رنک شما سقوط میکند و گوگل فکر میکند محتوای شما غیرمرتبط است. در مقابل اگر نتایج شما کلیک زیادی بگیرد رنک شما نیز بهبود مییابد.
به CTR کوئریها و صفحاتی که رنک دارند دقت کنید، اگر شما Impression دارید اما کسی روی لینک شما کلیک نمیکند سعی کنید عنوان، توضیحات متا یا URL خودتان را بهینهسازی کنید تا مردم را ترغیب کنید روی محتوای شما کلیک کنند.
چند دقیقه وقت بگذارید و نگاهی به نتایج دیگری که رنک دارند بیاندازید. سپس این سوالات را از خودتان بپرسید:
- آیا محتوای من چیزی است که کاربر میخواهد؟
- آیا عنوان متن کیفیت آن را نشان میدهد؟
- آیا محتوای دیگران بهتر از محتوای من است؟
- من چطور میتوانم بهتر به سوالات کاربران پاسخ دهم؟
سعی کنید از یک تگ عنوان استفاده کنید که جذاب باشد، خواننده را کنجکاو کند و در آن از اعداد و پرانتز استفاده شده باشد. همچنین توضیحات متا هم باید به این سوال جواب بده : چرا مردم باید روی سایت من کلیک کنند نه یک سایت دیگر؟
صفحاتی که به بهینهسازی نیاز دارند را پیدا کنید
گوگل سرچ کنسول بهترین منبع اطلاعات در مورد رنکینگ صفحات است. شما میتونید این اطلاعات را از طریق گزارشهای گوگل آنالیتیکس و یا به صورت مستقیم از سرچ کنسول دریافت کنید. اما در هر صورت اطلاعات خیلی مفیدی در اختیار شما قرار خواهد گرفت. روش انجام این کار هم بدین صورت است که صفحاتی که رنک خوبی دارند را پیدا کنید سپس ببینید چه رنکی دارد و برای چه عبارت کلیدی این رنک را گرفته است. سپس آن را بهینهسازی کنید. این کار سریعترین روش افزایش ترافیک ارگانیک است.
به دنبال کلماتی باشید که در صفحه دو یا آخر صفحه یک قرار دارند. کلمات کلیدی که Impression خیلی زیادی دارند اما رنک پائینتری دارند باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرند. این کلمات پتانسیل افزایش ترافیک را دارند.
پیدا کردن کلمات مناسب برای گوگل ادز
گوگل سرج کنسول بهترین منبع ایده و پیشنهادات مختلف است. همچنین میتونید بهترین لندینگپیجها را برای کمپینهای خودتان پیدا کنید.
گزارش عملکرد سایت خودتان را به گونهای تنظیم کنید که تعداد کلیکها و Impressionهای هر کوئری را در بازه زمانی سه ماه گذشته نشان دهد. سپس کوئریها را براساس تعداد Impression مرتب کنید تا به ایدههای کلمات کلیدی بهتری برای کمپین گوگل ادز خودتان برسید.
شما همچنین میتوانید میانگین CTR و میانگین جایگاه خودتان را هم انتخاب کنید و با مرتبسازی نتایج براساس جایگاه ببینید صفحات شما برای چه کلماتی رنک بالاتری دارند. با ترکیب کلمات کلیدی و لندینگ پیج شما شانس بیشتری برای افزایش امتیاز کیفیت گروه تبلیغی خودتان دارید.
ایدههای جدید با استفاده از گوگل سرچ کنسول
شما با استفاده از گوگل سرچ کنسول میتوانید بیش از هزار کوئری که سایت شما برای آن ها دیده میشود را پیدا کنید. پس از پیدا کردن این نتایج کوئریهای خودتان را براساس تاپیک/دستهبندی مرتب کنید تا راحت تر بتوانید گروههای کلمه کلیدی که سایتتان براساس آن ها دیده میشود را پیدا کنید.
این اطلاعات به شما نشان میدهد باید در چه زمینههایی وقت بیشتری بگذارید تا Impression و کلیکهای بیشتری از سرچ ارگانیک دریافت کنید. همچنین میتوانید در مورد موضوعات جدیدی که میتوانید از طریق آنها ترافیک و کلیک دریافت کنید را هم ببینید.
پیدا کردن تودههای سرچ برند شده و برند نشده
دادههای کلمات کلیدی گوگل سرچ کنسول در سالهای اخیر گسترش یافتهاند و به یکی از کاربردیترین قابلیتهای آن تبدیل شده است. در آینده نیز این قابلیت بهتر خواهد شد.
از این قابلیت برای ردیابی و بررسی عملکرد کلمات کلیدی برند شده و برند نشده استفاده کنید. با این کار به مجموعه دادههای خیلی دقیقتری در مقایسه با روش ذهنی دست پیدا می کنید.
کاهش نرخ پرش با پیدا کردن کلمات کلیدی منفی
یکی از مزایای گوگل سرچ کنسول این است که میتوانید ببینید سایتتان برای چه کلمات کلیدی رنک گرفته است و از همین روش کلمات کلیدی منفی را می توانید پیدا کنید.
کلمات کلیدی منفی کوئریهایی هستند که شما در آنها رنک دارید اما بخاطر اینکه محتوای شما پاسخگوی نیازهای کاربر نیست نباید در آنها رنک داشته باشید. این موضوع میتواند روی نرخ پرش شما تاثیر منفی داشته باشد. اما با شناسایی چنین کلماتی شما میتوانید نرخ پرش سایت خودتان را کاهش دهید.
یکی از روشهایی که میتوانید این مشکل را از بین ببرید این است که محتوا را آپدیت کنید تا به کلمه کلیدی موردنظر نزدیکتر باشد. روش دیگر هم میتواند ساخت محتوای جدید با هدف پوشش نیت کلمه کلیدی و سپس لینک دادن به آن از صفحهی اولیه باشد.
بدون اضافه کردن دادههای ساختار یافته اطلاعات بیشتری به گوگل بدهید
اضافه کردن دادههای ساختار یافته به سایت شما اطلاعات بیشتری در مورد محتوا به گوگل میدهد. برای مثال شما میتوانید از دادههای ساختار یافته استفاده کنید تا به گوگل اطلاع دهید که محتوای شما یک مقاله عمومی است، یک لیست FAQ ( سوالات متداول ) است، دستور پخت است، موقعیت شغلی است یا…
دادههای ساختار یافته به گوگل کمک میکنند راحتتر محتوای شما را درک کند و نتایج را با ظاهر بهتری نمایش دهد..
تمام کارشناسان سئو توانایی کدنویسی ندارند و حتی کارشناسانی که به صورت کامل میتوانند کدنویسی کنند به کدهای سایت دسترسی ندارند. اما با استفاده از Data Highlighter گوگل سرچ کنسول شما میتوانید نحوه نمایش سایت در صفحه نتایج را تغییر دهید. این موضوع باعث میشود نتایج شما به خوبی دیده شوند، رنک آنها بهبود یابد و اطلاعات بیشتری در مورد محتوا به گوگل بدهد.
با استفاده از Data Highlighter میتوانید قطعات مختلف محتوا را بدون اضافه کردن دادههای ساختار یافته به کدهای سایت تگگذاری کنید. این کار خیلی راحت است. تنها کاری که نیاز است انجام دهید این است که محتوایی که میخواهید هایلایت کنید را انتخاب نمائید، آدرس صفحه را وارد کنید و شروع به هایلایت کردن کنید.
کار با سرچ کنسول گوگل پیچیده و عجیب نیست قرار نیست کار پیچیده ای انجام دهید. نیازمند کمی تمرین است.